Категории

Детска стоматология

Козметична (естетична) стоматология

Орална хирургия

Ортодонтия

Пародонтология

Протетична стоматология

Профилактични стоматологични прегледи и програми

Терапевтична стоматология

Брекети Деймън (DAMON система)

Брекети Деймън (DAMON система)

Без цена

 МЕТАЛНИТЕ БРЕКЕТИ са едни от най-популярните и са изключително здрави. Изработват се от различни сплави, могат да бъдат златни или сребърни. Водещи производители са American Orthodontics, 3 M Unitek, SPEED, DAMON. и др.
 Широко разпространение намира DAMON  системата, която може да се нарече революция в ортодонтията. Неин създател е американският ортодонт Dwight Damon, а тайната е в пасивното самолигиране. Брекетите Деймън се произвеждат със значи-телно по-малка фрикция спрямо ковенционалните и активните самолигиращи се брекети.
 Благодарение на голямото редуциране на фрикцията в системата и чрез използването на по-леки сили и високотехнологични дъги, се осигурява биологично съвместимо движение на зъбите, както и по-голям комфорт за пациента. Брекетите Деймън са единствените с четири солидни стени на слота- тотален контрол.
 Te имат подвижни капачета в долната си част и дъгата не се привързва към тях с лигатури както е при останалите видове брекети. Така тя остава практически пасивна и не се налага да преодолява силата на лигатурните връзки.
 Предимствата на DAMON SYSTEM са: ниска фрикция и леки сили, по-малко екстракции на постоянни зъби, съкратено време на лечение, по-големи интервали между посещенията, по-добра хигиена и др.

Телефон за поръчка:
056 / 840 251
Мобилен телефон за поръчка:
0889 / 305 525 ; 0888 / 726 975