Image default
Любопитно

В какво се изразява услугата откриване на течове без къртене?

Не е задължително скритите течове да дават ясни и видими симптоми за своето съществуване. Обикновено за тях разбираме, когато „избият“ и наводнят съседен апартамент или пък нанесат щети на стени и тавани в имота ни. Разбира се това са неприятни ситуации, срещу които не сме застраховани, но идеята е да се предприемат бързи и адекватни действия, които да подпомогнат тяхното точно локализирани и отстраняване. Да, честа практика преди години беше такива аварии да се търсят чрез къртене. Но днес водопроводчиците прилагат значително по-щадящи методи, които спестяват време и пари на потърпевшите.  Потърсете откриване на течове без къртене и ще се изненадате колко много фирми вече предлагат такъв тип услуга, която е значително по-ефективна и не е свързана с разруха и мръсотия.

За услугата по откриване на аварии без къртене

Модернизирането на сектора с ВиК услуги се изразява в това, че можете да разчитате на високотехнологични решения, които се характеризират с качество, прецизност и намаляване разходите по извършваните ремонти. Точно такъв пример за услуга е откриването на течове без къртене. Тя се изразява в това, че с помощта на съвременна апаратура се обследва терена, за който се смята, че е компрометиран. Разбира се това е от значение що се касае до осигуряването на отлични условия за точното локализиране на аварията с цел минимум действия отнасящи се до разрушаване и отстраняван на облицовки.

Все по-предпочитани са такива дейности, тъй като на практика клиентите осъзнават множеството им ползи що се касае до:

 • Спестяване на време при анализиране на ситуацията;
 • Изключително точно и прецизно установяване на мястото на възникване на проблема;
 • Потенциал за гарантиране удобството ви що се отнася до минимални разходи по отстраняването на теча;
 • Ниски разходи за диагностика;
 • Способност на апаратурата да обследва максимално голям терен, независимо дали става въпрос за многоетажна или нискоетажна сграда.
Виж още:  10 неща, които трябва да знаете преди да наемете личен треньор

Накратко имате достатъчно аргументи да се възползвате от такива предложения, които са безспорно добри що се отнася до реализирането на ремонт, който да ви струва евтино.

Кога да наемете екип за диагностика на скрит теч?

Още в началото на темата споменахме, че не винаги такива аварии дават симптоми за своето съществуване. Добре е да обръщате внимание дори на незначителните, които биха били наистина определящи за това да се вземат бързи мерки и действия за провеждането на отстраняването на такива.

Но за да сте сигурни, че имате нужда от наемане на екип за откриване на течове без къртене то не пренебрегвайте следната симптоматика на ВиК инсталацията ви:

 • Чувате шум на течаща зад стените вода;
 • Появяват се влажни петна;
 • Налягането на водата е ниско;
 • Водата е с лошо качество и примеси;
 • Има оплаквания от съседи за наводнение, идващо от вашия имот и  други.

Това са само част от аргументите, които са явни и провокиращи ви да извършите съответното действие по наемане на услуги за откриване на течове без къртене. Вижте повече информация тук.

Колко струва такова обследване?

Ако си направите труда да посетите сайтове на утвърдени водопроводни фирми ще установите, че повечето от тях имат тарифи за извършването на такива услуги. Преди всичко цената, която ще заплатите се ръководи от:

 • Естеството на обекта;
 • Къде се намира потенциалната авария;
 • Какъв е достъпа до теча;
 • Едноетажна или многоетажна сграда ще се диагностицира;
 • Дали се касае за обследван на едно или няколко помещения както и други.

Съобразно спецификата на възникналия проблем можете да разчитате на доста добра и сигурна мярка за локация и вземане на бързи мерки за отстраняване на теча. В такива ситуации ви съветваме да се доверявате на опитни специалисти, които са напълно наясно с това от какво се нуждаете и на какво можете да разчитате за експедитивно справяне с проблема.

Виж още:  Как да се подстрижем сами?

Related posts

Как да изберете екип, предлагаща евтини вик услуги в София?

Миланов

Защо се нуждаете от професионален монтаж на алуминиев радиатор?

Миланов

Как да наблюдаваме друг телефон?

Антон Иванов