Image default
Любопитно

Газови печки – избор на подходящи горелки

Горелките с двойна и тройна корона осигуряват моментална, мощна топлина, която е необходима за готвене на някои ястия. Моделите на газови печки с такива горелки обикновено са по-скъпи, но това е много удобна опция, която помага за спестяване на време.

Материалът на повърхността на плочата е различен: от класическа емайлирана стомана до стъклокерамика:

емайлирана стомана – най-евтиният, често срещан и изпитан във времето материал. Сред недостатъците – с течение на времето емайлът ще започне да се износва и отлепва, а повърхността ще загуби привлекателния си вид.

– неръждаемата стомана съчетава здравина, икономичност и доста атрактивен външен вид. Но може да избледнее с времето от излагане на почистващи препарати.

– закаленото стъкло придава на печката модерен вид и практичност: мръсотията се поглъща по-малко в нея, отколкото металните покрития. Цената е сравнително ниска. Но неговият недостатък е крехкостта, така че ако често изпускате тигани и тенджери, по-добре е да заобиколите това покритие. 

– стъклокерамиката в момента е една от най-модерните опции за покритие, характеризираща се с висока якост и външни характеристики.

Активиране (запалване на горелки):

Електрическо запалване – може да бъде под формата на отделен бутон-лост или вградено във въртящото се копче. В първия случай, за да активирате горелката, ще трябва да извършите две действия: включете горелката и натиснете бутона за запалване. Вторият вариант е по-удобен – горелката светва с едно движение при завъртане на копчето.

Липсата на електрическо запалване, от една страна, е недостатък – трябва да активирате горелката ръчно, с кибрит или със специално устройство. Но в случай на прекъсване на захранването, електрическото запалване в никакъв случай няма да работи и ще трябва да използвате кибрит или специална запалка по старомоден начин.

Виж още:  Как да изтеглим клип от youtube?

Вид контрол:

– Ротационен механизъм (механичен превключвател) – класически тип управление, познат на всеки.

– Вградени въртящи се превключватели – по-удобен вариант за ключове, тъй като ненужният в момента ключ е вдлъбнат и не пречи.

Related posts

Как да станем по-високи?

Антон Иванов

Kак да си купя апартамент

admin

Как да заспя по-бързо?

Антон Иванов