Image default
АкцентиФакти

Германия пуска билет за обществен транспорт от 49 евро с различни регионални правила

Месечен абонаментен билет на цена от €49 на месец за целия регионален обществен транспорт, включително местни автобуси, трамваи и влакове, ще бъде въведен през май, като регионите ще бъдат оставени да се справят с отстъпките за студенти или безработни.

Миналото лято Германия нашумя с драстично намаляване на цената на местния обществен транспорт до 9 евро на месец, за да облекчи инфлацията. Въпреки че схемата доведе до увеличаване на използването на автобуси и влакове, тя също така доведе до пренаселеност.

За 49 евро този път така нареченият „Deutschlandticket“ е иновативен, социално справедлив и би насърчил щадящ климата избор на транспорт, каза в изявление Катарина Дрьоге, ръководител на групата на Зелените в германския парламент.

„Дръзваме се да направим нещо, което много от нас не се осмеляваха да направят преди: революционизираме сложната немска система от тарифни системи за веднъж, създадем единен, небюрократичен билет за всички в Германия и го направим достъпен,“ Дрьоге каза.

Въпреки че всички коалиционни партии подкрепят новия билет, опозицията смята, че това представлява пропусната възможност за хармонизиране на обществения транспорт в цялата страна.

Виж още:  Стайлинг с домашни чехли: Как да съчетаем удобство и мода

Related posts

Стайлинг с домашни чехли: Как да съчетаем удобство и мода

Миланов

Космическата компания е разследвана за предполагаеми руски връзки

admin

Инвестиране в уеб технологии: Сега е точното време да инвестирате в уеб системи итехнологии

admin