Image default
Финанси

Ексклузивно: Украйна отказва да извади Райфайзен от руския черен списък за война

КИЕВ/ФРАНКФУРТ, 15 февруари (Ройтерс) – Украйна отказа да премахне Raiffeisen Bank International (RBIV.VI), отваря нов разделот черен списък на „спонсорите на войната“, предизвиквайки най-голямата западна банка в Русия да прекъсне връзките си с Москва.


В писмо, изпратено до Raiffeisen по-рано този месец, с което Ройтерс се запозна, украински служители поставиха под въпрос какво прави банката, за да напусне Русия, като казаха, че голяма част от плановете й са неясни и непълни.


Кореспонденцията засилва натиска върху една от най-големите банки в Австрия и увеличава напрежението между Киев и Австрия, чиито политически лидери също лобират Райфайзен да бъде изваден от списъка, след като по-рано осигури временно спиране.

„Все още остават редица слепи петна“, пишат украинските служители в писмото, заявявайки, че това е попречило на премахването на банката от списъка.


„Графикът на продажбата липсва… остава неясно кога, ако въобще, сценарият за отделяне може да влезе в действие“, казаха украинските служители в писмото.


Райфайзен имаше намерение да отдели руския си бизнес миналата година, но това все още не се е случило.


Говорител на Raiffeisen каза, че банката не може да даде времева рамка за напускане на Русия, тъй като това зависи от одобрението на регулаторите.

Виж още:  Как да печелите пари: 5 практически начина да увеличите доходите си

Related posts

Къде да инвестирам

stefanijaa

Бързи кредити: Ръководство за заеми до заплата

Радостин Валеов

Потребителски кредит: Всичко, което трябва да знаете

Радостин Валеов