Image default
Любопитно

Заслужава ли внимание регистрацията на международна марка?

Основната цел на регистрацията на международна търговска марка е правоимащите да си осигурят защита на световно ниво. Важно е да можете да разчитате, че вашият бранд, лого, знак ще бъде неприкосновен и всяко посегателство или кражба ще е наказано така, че да бъдете подобаващо обезщетени. За да се извърши международна регистрация на марка е определящо да бъде спазена процедурата чрез подаването на заявка в Световната организация за интелектуална собственост.  Това, което ще ви направи впечатление е, че все повече са предприемачите, които избират да поверят тази отговорна задача на опитни консултанти, които спестяват доста време и излишни разходи на желаещите да регистрират международен бранд.

Ефект от регистриране на европейски бранд

Можете да срещнете регистрирането на този вид интелектуална собственост и като Мадридска система. Всъщност това, което предоставя този тип услуга е оптимална защита на потребителите и търговските им марки от различни нарушения, касаещи собствеността на този вид интелектуален труд.

Любопитно е да имате предвид, че когато се касае за заявяване на такъв вид собственост е добре да се отбележат предимствата на този тип регистрация. Главното, което е добре да се отбележи тук е, че разполагате с:

 • Защита със световен териториален обхват;
 • Регистрирате бранда си в 120 страни;
 • Срока на валидност е 10 години като има възможност за подновяване на период неограничен брой пъти;
 • Предоставя с възможност за развитие на бизнеса ви със световен обхват;
 • С една регистрация получавате право да присъствате и то под правна защита в страни, които са членове на Мадридската система.

Независимо от това, че се говори за Европейска марка то тук се има предвид целият списък от държави, които са подписали споразумението за представителство и защита на марките на международно ниво. Приемлив вариант е самата процедура, тъй като е максимално улеснена и предоставяща лесен достъп до единната система за подаване на документи за регистрация.

Виж още:  Как да разберем дали е изгорял нагревателя на бойлера?

Защо е добре да се възползвате от представителни услуги?

Основният въпрос, който вълнува много от потребителите-предприемачи, които имат интерес към международната регистрация на търговска марка е свързан именно с представителството чрез използване на услуги, които биха били определящи за гаранцията за бързо и детайлно оформена документация. Предвид това, че системата за подаване на документи е специализирана и затворена само за членове то това идва да покаже, че можете да си подсигурите правна защита на международно ниво.

Целта на използването на професионални услуги е в това да можете да си осигурите:

 • Елиминиране на грешки при попълване на документите;
 • Коректно извършване на проучване дали марката не е заявена от друг представител или предприемач;
 • Съкращаване на сроковете за издаване на регистрация;
 • Представителство по всякакви въпроси, които се отнасят до регистрирането на бранда;
 • Извършване на съответните плащания, които са изискуеми по тарифите на Световната организация за интелектуална собственост;
 • Проследяване и наблюдение на марки;
 • Подновяване и други.

Реално това представителство е изключително важно за вашата работа и осигуряването на отличен потенциал за развитието на бизнеса ви на международно ниво. Вижте още по темата тук.

Какво е формална експертиза?

С много термини ще се сблъскате, когато се подава международна регистрация на бранд, но най- съществена е формалната експертиза. Тя се отнася до това да се вземат под внимание всички изискуеми детайли по заявката като международното бюро проверява дали са спазени изискванията на Мадридската система.

При констатиране на нередности заявителя се уведомява за да могат те да бъдат своевременно отстранени. В случай, че изискванията не са спазени и в рамките на три месеца не са изпълнени предписанията то се счита, че заявката е оттеглена. За повече информация относно всички въпроси, които ви вълнуват по отношение на европейска регистрация на  брандове можете да се обърнете към екипа на IPconsulting.

Виж още:  Как да си изтрия профила във фейсбук?

Related posts

Офис столове – заложете на правилната стойка

Миланов

Как да разберем къде има злато?

Антон Иванов

Как да проследим IP адрес?

Антон Иванов