Image default
Любопитно

Защо да стартирате регистрация на патент?

За да се патентова едно изобретение на територията на страната се изминава сложно процедура. Много създатели на такъв тип труд срещат сериозни трудности именно поради това, че не познават материята и попадат в омагьосания кръг на откази, които получават от Патентното ведомство. За да е коректно извършено стартиране регистрация на патент ви съветваме преди всичко да се консултирате с експерти по патентно право. Това би ви гарантирало много по-експедитивно справяне с начинанието както и благоприятен за вас като изобретател краен резултат. В како се състои процедурата по регистриране ще споделим в днешната тема.

Какви права предоставя патента на своя изобретател?

Може би сте от онези сръчни хора, които майсторят разни неща, на няма увереността да ги представят като изобретения, които имат някаква стойност и промишлено приложимо предназначение. Всъщност именно тук идва ролята на консултантите. Те могат чрез извършване на проучване и изготвяне на професионална експертиза да докажат, че вашето изобретение има съответната стойност.

На практика регистрирането на патент ви разкрива доста голям потенциал за да черпите финансови дивиденти от своя труд. Така, че не се пренебрегвайте предоставените ви възможности. Важно е да се знае, че този тип интелектуална собственост дава на притежателя на изобретението изключително права, които се отнасят до:

 • Предоставяне на трети лица съобразно предварително договорени условия за прилагане на изобретението за целите на определен тип промишленост;
 • Възможности да се черпят дивиденти от предоставеното право на ползване;
 • Могат да бъдат продавани;
 • Управлявате съобразно интересите си .

На практика имате особено големи ползи от това да разполагате с такъв тип права защита, което на практика гарантира, че труда ви е заплатен според неговите качества и способност да облекчи определен производствен, промишлен процес.

Виж още:  Как да купя биткойни?

Услуги от консултанти, подпомагащи регистрирането на патент

Вече споменахме, че процедурата не е никак елементарна. Не е необходимо да сте запознати в детайли с нея предвид това, че винаги можете да се възползвате от удобството да се възползвате от професионални услуги. Главните привилегии, които са определящи що се отнася именно то това да инвестирате именно в този метод на стартиране на регистрацията се свързват с:

 • Познаване на материята в детайли от консултантите;
 • Предоставят ви се компетентни съвети относно стъпките за регистриране;
 • Изготвя се експертиза относно това до колко уникално и неповторимо е изобретението;
 • Предоставя се опция за представителство пред всички институции, които имат отношение към регистрирането на патент;
 • Подготовка и оформяне на заявката, която се подава в Патентното ведомство;
 • Изготвяне на различни договори, които имат отношение към управлението на патента;
 • Предприемане на различни процедури, които са свързани със защитата на правото върху интелектуалната собственост;
 • Предоставяне на правна консултация и помощ за издаване на европейски патент;
 • Поддържане действието на патент и други.

Разбира се целият този набор от услуги ще ви струва определена сума. Тарифите се определят съобразно индивидуални принципи, които се отнасят до конкретното изобретение както и набора от дейности, които консултантите ще извършват спрямо вашата интелектуална собственост. Прочетете още по темата тук.

Как да печелите повече?

Изобретението ви е ваша интелектуална собственост. Идеята ви има финансово измерение и точно поради това не бива да отлагате защитата от кражба или недобросъвестно отношение от трети лица. Печелете пари от това, което сте постигнали като приложите единствения законен начин за това, а именно да стартирате процедурата по регистрация.

Виж още:  Знаци на съдбата

Тук идва ролята на консултантите, благодарение на чиято компетентност можете да извлечете максимум ползи от труда си. На практика се касае за една превантивна мярка, която ви гарантира:

 • Кражба;
 • Имитации;
 • Неправомерно прилагане на изобретението ви без ваше знание;
 • Ефективно управление на договорите с трети лица, на които преотдавате правото на ползване и други.

IPConsulting е вашият партньор в изобретателските начинания, което е причина да се свържете с екипа още сега.
Прочетете още за ролята на патентния адвокат в тази статия.

Related posts

Гарантиране правото на труд и достойно заплащане в Благоевград

Миланов

Как да изгоним плъховете?

Антон Иванов

Как се става инфлуенсър?

Антон Иванов