Image default
Любопитно

Как да защитим кожата си през лятото

В този раздел е представена кратка история на продуктите за красота и грижа за кожата и кратък обзор на развитие на тяхното търсене и употреба през годините.

Допреди около десетилетие се смяташе, че продуктите за красота и грижа за кожата са предназначени само за жени. Това включваше доста козметични продукти като грижа за тялото, косата и оформяне на маникюр, продукти за разкрасяване и поддръжка на добър външен вид. Можете да откриете над 300 козметични марки на едни от най-ниските цени в любимия на всички онлайн магазин за оригинални парфюми и маркова козметика – Parfimo.bg

Въпреки това около 2009 г. на пазара се появи внезапен наплив от продукти за грижа за мъже. Това донякъде се дължеше на внезапното осъзнаване от страна на големите корпорации, че пазарът на козметика за мъже може да донесе значителни приходи в този сектор. Премиум козметични марки като La Roche Posay са едни от първите, които поемат в тази нова посока. Част от тези приходи се дължат и на повишената осведоменост за възможните дългосрочни последици за кожата от излагането на слънце. Например Nivea for Men пусна реклама, в която използва ултравиолетова камера, показваща как дори тънък слой слънцезащитен крем може потенциално да спаси кожата от прекомерно увреждане от слънцето. Друг аспект на тази неотдавнашна промяна в манталитета се дължи и на тревожните темпове, с които се развива ракът на кожата, особено в западните страни. Нарастващата осведоменост за потенциалните опасности от продължителното излагане на слънце доведе до увеличаване на броя на слънцезащитните продукти и препоръчване на по-висок SPF фактор в слънцезащитните продукти. В развитите страни вече се е превърнало в норма ежедневното нанасяне на хидратиращ крем за лице с поне малко количество UV защита, което също допринася за предотвратяване на увреждането на кожата в дългосрочен план.

Виж още:  Как да размножим дафинов лист?

Правилната грижа за кожата има ценни ефекти, които далеч надхвърлят само грижата за добрия външен вид. Основната задача на тези козметични продукти е да се предотвратят кожни заболявания, петна и други нежелани състояния. Пренебрегваната кожа може да се превърне в развъдник на бактерии, да предизвика инфекции, да получи обриви, раздразнения и изгаряния; може да се омазни или набръчка, а текстурата ѝ да стане груба и твърда. Тези неща не са привлекателни и е доста трудно след това да се справите с последствията от пренебрегването нуждите на вашата кожа. Използвайте качествени слънцезащитни продукти, полагайте добри грижи за кожата си и по този начин ще можете да забавите естествения процес на стареене и да предотвратите различни кожни проблеми. Това само по себе си е важна роля, тъй като ви позволява да поддържате външния си вид и състояние на кожата и да сте доволни от прекрасната си визия.

Нека само за момент се замислим за това какво прави кожата ни, за да защитава тялото ни. Кожата е най-важната част от нашето тяло, когато става въпрос за защита. Тя ни предпазва от болести и инфекции, помага ни да възприемаме и усещаме заобикалящия ни свят и регулира телесната ни температура. Тя е и най-видимото отражение на нашето здраве и може би си мислите, че грижата за кожата е важна само за това да изглеждате привлекателни. Но не забравяйте, че кожата е защитникът на вашето тяло. Не пестете от грижата за личната си защита и използвайте висококачествени козметични продукти, които ще осигурят всичко необходимо, за да се радвате на красива и здрава кожа.

Виж още:  Как да си направим зеолитна вода?

Related posts

Как да си изтрия профила във фейсбук?

Антон Иванов

Моловете в Истанбул?

Антон Иванов

Как да изгоним плъховете?

Антон Иванов