Image default
Любопитно

Как да изберем подходящите хранителни добавки?

Хората, които се стремят да водят балансиран и здравословен начин на живот, отдавна са открили полезните свойства на различните растения и билки. Днес може да намерите много видове хранителни добавки, чрез който да допринесете за своето здраве и това да се чувствате по енергични и бодри. В търговската мрежа се предлага и калиев йодид таблетки, защото има добър ефект върху функцията на щитовидната жлеза. Ако научите повече подробности за този химичен елемент, ще разберете колко е важен за човешкото здраве.

Какво представлява калиевият йодид?

Добре е да сте запознати, какво точно представлява калиевият йодид, тъй като той може да помогне на организма при радиационно замърсяване. Калиевият йодид е неорганична сол на стабилен йод, химическо вещество което може да абсорбира радиоактивния йод. Щитовидната жлеза е от изключително значение за работата на ендокринната система. Органът е много чувствителен към радиоактивния йод.

Ако решите да приемате подобни таблетки препоръчваме първо да се консултирате с лекар до каква степен това е полезно за вашия организъм. Този химичен елемент се препоръчва при наличие на радиационния аварии, понеже щитовидната жлеза не прави разлика между стабилен и радиоактивен йод и абсорбира и двата вида. Ако при подобна ситуация сте приели калиев йодид щитовидната жлеза ще бъде достатъчно наситена за да не абсорбира и вредния, който би попаднал в организма.

За какво помагат таблетките калиев йодид?

Ще забележите, че калиевият йодид се предлага като хранителна добавка на таблетки. Тя може да ви помогне в случай на радиационно замърсяване и да защити щитовидната жлеза от усвояването на радиоактивния йод. Има и други ползи за организма свързани с приема на калиев йодид. Днес ще споменем за няколко от неговите предимства:

  • допринася за нормалната работа на щитовидната жлеза – калиевият йодид спомага производството на тироидни хормони и правилното протичане на метаболизма;
  • може да предотврати инфекции – калиевият йодид неутрализира бактериите около различни рани или охлузвания;
  • защитава  щитовидната жлеза от ядрени отпадъци – хубаво е таблетката да се приеме възможно най-скоро, ако има доказан ядрен инцидент. По този начин щитовидната жлеза ще бъде достатъчно наситена със стабилния йод, за да не усвои радиоактивния.
Виж още:  Как да печелим пари от телефона си?

Калиевият йодид е хранителна добавка и трябва да бъде използван разумно след консултация със специалист.

Как да изберем качествени и полезни хранителни добавки?

Има много фактори, които влияят на качеството на живота и това да си набавите нужните витамини, минерали и хранителни вещества. Хората са изложени на силен стрес, преумора, недоспиване които също оказват своето въздействие върху здравословното състояние и тонуса. От цветита хербал препоръчват да включите в рутината си и употребата на хранителни добавки. За да откриете подходящите за вас, трябва да се съобразите с няколко детайла:

  • определете внимателно от какво се нуждаете – важно е да знаете дали искате да укрепите организма си като подсилите имунната система, да имате повече енергия и тонус или се борите с някакъв конкретен проблем. От това зависи какви хранителни добавки ще изберете да употребявате;
  • доверете се на реномирана марка – за да имате реални ползи от билковите препарати, към които ще се насочите, е важно те да бъдат внимателно изработени от проверени и качествени суровини. Такива продукти предлагат доказаните производители, които са се наложили с добро име на пазара. От Цветита хербал съветвате да поръчвате хранителни добавки с доказан произход;
  • посъветвайте се с лекар – винаги е добре да поговорите със специалист, който много по-лесно би определил вашите потребности и би ви насочил към правилните препарати.

Хранителните добавки на билкова основа могат да бъдат чудесен съюзник във вашия стремеж да сте по-здрави и да се чувствате добре всеки ден. Тяхната задача е да допълнят диетата ви и да предоставят на организма допълнителни хранителни вещества витамини и минерали.

Виж още:  Как да си купим апартамент на изплащане: Пълен наръчник

Кои са най-предпочитаните натурални препарати в момента?

Много от хората, които се занимават със спорт, употребяват различни билкови екстракти и таблетки под формата на хранителни добавки. Те им помагат при възстановяване на мускулатурата след интензивни натоварвания, засилват изгарянето на мазнините, подобряват настроението и фокуса. Ще споменем няколко от най-предпочитаните видове хранителни добавки:

  • трибулус терестис – билката помага за регулиране на хормоните в организма и увеличава производството на тестостерон. По естествен начин регулира обмяната на мазнините и ви помага да изградите една по-добра мускулна маса. Ефектът от употребата на трибулус терестис е увеличаване на силата и издръжливостта;
  • левзея – растението е отдавна познато със своите лечебни свойства. Екстрактът от левзея помага на организма да се пребори с психическото и физическото натоварване. Ще спомогне при усвояването на хранителните вещества и растежа на мускулатурата;
  • екстракт от зелен чай –  това растение е изключително мощен имуностимулатор. Много добре регулира алкалите и киселините в организма. Има доказано освежаващо действие и помага при преумора.

Има разнообразни билки растения и корени, които подпомагат функцията на организма, укрепват защитните механизми и допринасят за изграждане на хубаво тяло. Хранителните добавки могат да бъдат много добро средство за поддържане на тонус в комбинация с правилен режим на хранене и спорт.

Вижте повече информация по темата в този сайт.

Related posts

Как да си направите маска за лице?

Нина Иванова

Как да проследиш телефон?

Нина Иванова

Отпушване на канали в София: Справяне с проблема без паника

Радостин Валеов