Image default
Любопитно

Как да изберете екип, предлагаща евтини вик услуги в София?

Има някои услуги, към които клиентите не бива да се отнасят снизходително и да ги избират заради ниската им цена. Когато става въпрос за изправността на водопроводната система в дома ви имайте предвид, че търсене от типа на евтини вик услуги София въобще не бива да ви е приоритет. Ще си поговорим за разумните цени, на които могат да бъдат наети водопроводчици, но никакъв случай евтини, тъй като често в практиката се случва така, че всъщност евтиното ни излиза доста по-скъпо. Как се определят офертите за водопроводни услуги? От какво зависи колко ще заплатите? Има ли нормално според клиента съотношение между цена и качество? Ето въпроси, на които е важно да намерите правилните отговори що се отнася именно до това да се вземе правилното решение.

От какво зависи стойността на ВиК услугите?

Предвид това, че в София има много фирми, които работят в сектора то на практика се предполага, че конкуренцията е на високо ниво. Определено има защо да направите анализ на офертите преди да се възползвате от нечии услуги. Разбира се, че когато ви предстои да вземете решение има защо да имате предвид това, че стойността, която ще заплатите зависи от:

 • Специфика на ремонта или монтажната работа, която следва да бъде извършена;
 • Квалификация на водопроводчика и опита, който има;
 • Материали, които се използват за провеждането на дейността;
 • Методика на работа;
 • Времетраене на услугата и други.

Добре е да сте наясно с основните тарифи и също така да знаете дали са включени и транспортни разходи предвид големите разстояния  София. Обикновено големите и утвърдени фирми включват в цената на ВиК услугата транспорт, което е напълно нормално и на практика не дразни клиента, когато му се каже, че освен извършеното сега дължи и пари за транспортни разходи.

Виж още:  Как да си направим зеолитна вода?

Видове услуги

Има такива, които са евтини, но други са по-специфични и сложни, което реално определя и по-високата им цена. По своята същност услугите, които се прилагат по инсталациите ВиК се характеризират с това, че се отнасят до ремонтни или инсталационни дейности.

Към ремонтните спадат:

 • Откриване на скрити течове;
 • Отстраняване на различни видове аварии;
 • Ремонт на щрангове;
 • Отпушване на канали;
 • Ремонт на отоплителна инсталация за парно и други.

Реално всичко онова, което следва да бъде поправено може да се разглежда като ремонт. Към инсталационните ВиК дейности се отнасят:

 • Монтаж на водомер;
 • Монтаж на бойлер, пералня, съдомиялна;
 • Инсталиране на душ кабини, вани, паравани;
 • Монтиране на всякакъв тип санитарен фаянс;
 • Монтаж на радиатори и много други.

Сложността на всяка една услуга предопределя начина на оформянето на цената, която ще заплатите да нея. Така, че дали е евтина или не всъщност до голяма степен зависи от това какъв е вида на извършваната работа, до колко бързо ще се справи водопроводчика и какви материали ще използва за да бъде постигнат положителен резултат, прочетете още по темата тук.

Как се гарантира качеството на услугата?

Можете като по-евтина вариант да наемете водопроводчик, който работи като занаятчия. Но това, което следва да знаете е, че в случая трудно можете да получите гаранция за качество на услугите, които ще бъдат извършени. При фирмите обаче компромис в това отношение не се прави т.е. използването им задължително е придружено както от коректно изготвена индивидуална оферта така и гаранции за качеството на услугата.

Какво точно търсите? Ниска цена или качество? Още в началото на темата споменахме, че водещо за потребителите, използващи такива услуги е това да могат да си гарантират приемлива стойност на услугата, която на практика покрива изискванията им за отлично качество и правилно, безпроблемно функциониране на ВиК системата. Ето ви основателни аргументи в полза на това да изберете утвърдени, оторизирани и лицензирани услуги, които няма да бъдат причина да плащате два пъти за един и същ ремонт.

Виж още:  Kак да си направим маска за лице в домашни условия?

VIKhelp освен всичко имат и полезен блог, с релевантна информация.

Related posts

Офис столове – заложете на правилната стойка

Миланов

Какво да сготвя с кайма?

Антон Иванов

Как се работи с Google Classroom?

Антон Иванов