Image default
Актуално

При голям интерес премина кариерното изложение в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Под мотото „Кариерни предизвикателства“ премина кариерното изложение, организирано от Университетския център за кариерно развитие към Югозападния университет „Неофит Рилски“. В него се включиха над 35 работодатели.

Форумът бе открит от ръководителя на центъра доц. д-р Блага Джорова. Приветствие към участниците и гостите поднесе заместник-кметът по образование, бизнес развитие, социална и здравна политика в Община Благоевград  Боряна Шалявска.

„Вие сте тук да търсите студенти и служители, а аз съм тук да търся компании, които искат да инвестират в Благоевград, разпознавайки потенциала на нашия град, разпознавайки потенциала на нашите студенти“, с тези думи заместник-кметът се обърна към работодателите и допълни, че е изключително важно бизнесът и образованието да бъдат отворени и да си взаимодействат.

В събитието с музикален поздрав се включиха талантливите възпитаници на Факултета  по изкуствата, ръководени от доц. д-р Бинка Добрева и доц. д-р Валери Димчев.

Форумът продължи с представяне на компаниите и фирмите от експерт Весела Лачева.

В рамките на кариерното изложение присъстващите студенти и дипломирани специалисти се запознаха с възможностите за реализация в желаната област, с тенденциите на пазара на труда, най-търсените професии и младежки програми за трудова заетост. Получиха възможност да намерят подходящ стаж или работна позиция, да се информират какви компетентности и личностни качества търсят работодателите.

Събитието приключи с връчване на грамоти за участие. Специални благодарности за активното съдействие по време на събитието получиха студентите от Студентския съвет към Югозападния университет.

Виж още:  Най-новите тенденции в обзавеждането на баня през 2024 г.

Related posts

Къде можем да намерим обяви за работа в чужбина

Миланов

Най-новите тенденции в обзавеждането на баня през 2024 г.

Миланов

Пътеводител за първи стъпки в света на кредитните карти: Как да изберете най-подходящата за вас

Миланов